Wandelen op recept

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bekijk de presentaties :
 
 
 
Kijk voor een verslag en foto's op de website van Wil Gipman
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Thema-avond op 30 mei in de Thornsche Molen. Aanvang 19.30 uur.

Vrijwel dagelijks verschijnen er onderzoeken over het belang van buiten bewegen, wat groen met mensen doet, dat kinderen beter presteren door een natuurlijke speelomgeving en dat patiënten sneller genezen wanneer ze alleen al uitzicht hebben op groen.

Inwoners van de groene gemeente Berg en Dal zitten dus op rozen zou je denken. Maar kloppen die onderzoeken wel wanneer je je hele leven al in de natuur woont? En maken wij als inwoners, ondernemers, zorgverleners en gemeente wel gebruik van de vele mogelijkheden of genieten alleen toeristen van al dat moois?

Jana Verboom, senior omgevingsonderzoeker van Wageningen Environmental Research en één van de vertalers/bewerkers van het boek Het laatste kind in het bos van Richard Louv is al sinds 2002 met dit thema bezig. Zij geeft een overzicht van de kennis die er is over de relatie tussen natuur en gezondheid. Met haar motto ‘ de vele baten van groen ’ daagt Verboom de gemeente, ondernemers en aanwezigen uit de ‘waarde’ van ons buitengebied te herzien.

Na de pauze ligt de focus op de wandelmogelijkheden en wat beter kan. Voor inwoners en toeristen. De ambitie van de gemeente om wandelgemeente van het jaar te worden, is een slimme manier om in actie te komen samen met inwoners en ondernemers. Hoe ze dit wil gaan doen, vertelt Martine Norden. Zij is beleidsmedewerker recreatie en toerisme. Er zijn meer ideeën. Enkele toeristische ondernemers willen opstaan als ambassadeurs van het landschap. En er zijn unieke dorpsommetjes in de maak.

We nodigen iedereen uit om mee te praten of om nieuwe initiatieven op dit terrein kenbaar te maken. Met uw creatieve inbreng worden plannen beter en krijgt het landschap nog meer betekenis.

Programma

19.30 Inloop, koffie en thee staan klaar

20.00 Opening en toelichting programma

20.05 Lezing ‘ natuur, gezondheid en geluk ’ door Jana Verboom, senior onderzoeker Wageningen Environmental Research

20.25 Gelegenheid voor reacties en de stelling: ‘ gemeente en inwoners laten kansen liggen’

korte pauze

20.50 Interviews met actieve ondernemers en inwoners.

21.10 Martine Norden, beleidsmedewerker recreatie en toerisme: uitdagende ambitie en concreet aan de slag

21.30 Gelegenheid voor interactie met de aanwezigen

22.00 Afsluiting en informeel vervolg van de avond

Organisatie en inlichtingen: Werkgroep landschapscommunity

Tiny Wigman: 06 – 156 99 350, Arno van der Kruis

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. www.landschapvaniedereen.nlEen initiatief van:Mede mogelijk gemaakt door:


Wo 19 juni 2019
© Landschap van Iedereen